skip to Main Content
  • L’objectiu de Connecting Energy, que ha incubat 20 empreses en les dues edicions anteriors, és impulsar la innovació en projectes de start-ups que contribueixin a introduir millores en el sistema energètic.
  • Professionals de la companyia es convertiran durant 6 mesos en mentors d’emprenedors amb projectes relacionats amb la transició energètica, com l’eficiència i el consum responsable, els gasos renovables, la mobilitat sostenible o l’economia circular i la gestió de residus, entre d’altres .

Naturgy ha engegat la tercera edició del seu programa d’incubació d’empreses, Connecting Energy, per impulsar l’emprenedoria al sector energètic amb focus en la innovació sostenible. Amb aquesta iniciativa, la companyia donarà suport a emprenedors que vulguin posar en marxa projectes que generin un canvi estructural al sistema energètic i que contribueixin a la transició energètica, en àmbits com l’eficiència i el consum responsable, els gasos renovables, la mobilitat sostenible o l’economia circular i la gestió de residus, entre d’altres.

El programa Connecting Energy connecta professionals de la companyia, que es converteixen en mentors durant 6 mesos, amb les start-ups que desenvolupen negocis vinculats a la transició energètica. La companyia compta amb professionals que poden aportar els seus coneixements i experiència a aquests emprenedors, i orientar-los sobre les necessitats del sector, així com ajudar-los a desenvolupar el pla d’empresa, definir la seva estratègia de creixement i donar-los l’impuls que necessiten per assolir els seus objectius. A més, entre tots els projectes rebuts, se’n seleccionarà un que rebrà un suport addicional valorat en 25.000 euros per validar la seva solució.

Durant l’edició anterior es van seleccionar 11 projectes de start-ups relacionats amb l’economia circular, qualitat de l’aire, eficiència energètica, hidrogen i descarbonització.

De manera global, durant les dues convocatòries del programa Connecting Energy, Naturgy ha contribuït a accelerar projectes de molt diversa índole, des de tecnologies lligades a l’eficiència en operacions fins a solucions de mobilitat sostenible. Aquesta plataforma ja ha incubat un total de 20 start-ups a través d’un equip format per gairebé 50 mentors i especialistes amb experiència en tots els àmbits de la cadena de valor del sector energètic, permetent desenvolupar un pla de negoci, crear una prova de concepte o prototipar-ne la solució.

Si voleu conèixer aquest programa d’incubació, podeu fer-ho a la pàgina del projecte: Connecting Energy.

 

Compromís amb la innovació i la sostenibilitat

Recentment, Naturgy Innovahub -el vehicle del Grup energètic enfocat a la investigació i innovació en tecnologies i nous models de negoci lligats a la sostenibilitat i la transició energètica- ha celebrat el seu primer aniversari amb un balanç de 15 projectes industrials en marxa i la creació de dues societats disruptives.

Els dos projectes de creació empresarial són GIRA Wind i W2BM. La primera d’aquestes societats, en col·laboració amb Ruralia, Postelectrica Fabricación i Invenergy Huso29, té com a objectiu el reciclatge integral d’aerogeneradors i la recuperació de materials procedents de pales i altres parts de l’aerogenerador per fer-ne un ús posterior en una segona vida. El segon projecte, impulsat amb Greene, pretén desenvolupar una tecnologia de producció de biometà a partir d’un syngas procedent de la gasificació de residus sòlids industrials.

L’impuls a l’emprenedoria realitzada per Naturgy amb Connecting Energy es complementa amb l’scouting de start-ups al mercat. En aquest sentit, la companyia energètica ha analitzat el darrer any més de 400 projectes.

Aquests diferents projectes són una realitat gràcies a les relacions que Naturgy ha establert amb l’ecosistema innovador, entre les quals hi ha acords amb universitats, treballs amb centres tecnològics i grups de recerca, associacions sectorials i empresarials, organismes i administracions i, per descomptat, amb emprenedors.

A més, Naturgy participa també en grans consorcis que busquen desenvolupar tecnologies de futur i potenciar sectors de la cadena industrial. És el cas del consorci NextFloat, integrat per grans empreses europees i start-ups, amb l’objectiu de desplegar al sud de França una plataforma eòlica flotant a escala comercial.

Back To Top