skip to Main Content

La Universitat Pompeu Fabra anuncia el projecte del Mercat del Peix, un espai d’innovació i investigació de 45.000 m2 amb una inversió de 104 M€.

El rector de la Universitat Pompeu Fabra ha anunciat l’inici del projecte del Mercat del Peix, un hub d’innovació i recerca que vol enfocar-se en àmbits com la biomedicina o la biodiversitat.

Les instal·lacions del futur hub estaran ubicades al costat del campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, aquests tindran una superfície de 45.000 m2.

S’espera que el Mercat del Peix, amb una inversió de 104M€, s’inaugura el 2026, on s’espera comptar amb la presència de 1.200 investigadors.

Algunes de les entitats i administracions col·laboradores que destaquen són: Universitat Pompeu Fabra, Barcelona Institute of Science and Technology, Consell Superior d’Investigacions Científiques, Universitat de Barcelona, Ajuntament de Barcelona i Generalitat.

L’acte de presentació del Mercat del Peix a l’auditori de la Universitat Pompeu Fabra ha comptat amb l’assistència del president de la Generalitat, Pere Aragonès, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau i la ministra de Ciència, Diana Morant.

El futur Mercat del Peix el conformaran un total de tres edificis; el primer acollirà una seu del Barcelona Institute of Science and Technology, serà conformat per 800 persones que promouran investigacions en el marc de la biomedicina.

El segon edifici acollirà el Centre de Recerca i Innovació per al Benestar Planetari (UPF) i el tercer edifici serà ocupat per l’Institut de Biologia Evolutiva.

L’estudi barceloní Barozzi Veiga ha estat l’encarregat de dissenyar l’espai.

L’alcaldessa de Barcelona Ada Colau ha situat el Mercat del Peix com un exemple del “lideratge del futur de Barcelona”. La ministra de Ciència del Govern defineix el projecte com un “compromís” amb la societat per avançar en la cura de malalties i Pere Aragonès ha definit el gran projecte d’innovació com una “potent” resposta al canvi climàtic.

Back To Top